ishall
Lugnets ishall. Foto: Alf-Jan Hansson

Lugnets ishall tvingas stänga på grund av hälsorisker

Anna Hägglund (C) miljönämnden: "Vi förbjuder trafik- och fritidsnämnden att efter 1 maj 2015 nyttja och hyra ut ishallen"
1:31 min

Lugnets ishall tvingas stänga efter säsongen. "Här finns det en risk att människors hälsa påverkas negativt", säger miljönämndens 2:a vice ordförande Anna Hägglund (C).

Miljönämnden i Falun som fattade beslutet i dag. Hallen har haft problem med mögel och fukt under flera år och både personal och spelare hävdar att de blivit sjuka på grund av det.

Miljönämnden anser att det finns en risk att människors hälsa påverkas negativt av att vistas i hallen. Därför förbjuder de nu Trafik- och fritidsförvaltningen att hyra ut ishallen och curlinghallen efter 1 maj. Anna Hägglund säger att det finn en möjlighet att häva beslutet. 

– Avgörande för vår del är att man kan visa på att det inte längre föreligger risk för olägenhet för människors hälsa, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".