Patrik Hersley. Foto:Lasr Svan/Sveriges Radio.

Rekordmannen Hersley längtar tillbaka till Leksand

Patrik Hersley: "Jag längtar väldigt mycket till Leksand"
9:45 min

Han slog rekord i svensk hockey förra säsongen. Aldrig någonsin har en back gjort fler mål än 24 stycken under en säsong. Leksandsspelaren Patrik Hersley var en starkt bidragande orsak till att Leksand gjorde en bra säsong. Hans insats gör honom till en av dem som är nominerade till Årets idrottsprestation 2014.

Var med och utse vilken dalaidrottare som har gjort årets idrottsprestation! Här hittar du alla telefonnummer till de fem nominerade. Röstningen pågår mellan 21/10 klockan 06:00 och 14/11 klockan 09:30.

För att rösta på din favorit, ring numret bakom namnet:

Rasmus Enström: 099-11901
Stina Nilsson: 099-11902
Tove Alexandersson: 099-11903
Patrik Hersley: 099-11904
Jenny Rissveds: 099-11905

Samtalet kostar 0,80 öre

Fakta om de nominerade:

Rasmus Enström,innebandyspelaren som vunnit SM-guld och Champions Cup-guld med sitt IBF Falun. Rasmus är lagkapten i IBF Falun och har blivit utsedd till bäst i världen.
Stina Nilsson, längdskidåkaren som tog OS-brons i vintras i sprintstafett och som också blev trea vid en världscupsprint i norska Drammen.
Tove Alexandersson, orienteraren som vann världscupen 2014 och som dessutom tog fyra medaljer, två silver och två brons, vid VM.
Patrik Hersley, ishockeyspelaren som förra säsongen, i Leksandströjan, slog målrekordet (24) för backar i högsta serien och debuterade i Tre Kronor.
Jenny Rissveds, mountainbikecyklisten, som plockade världscupsegrar i USA och Sydafrika, och som tog dubbla SM-guld.

Priset kommer att delas ut vid Dalarnas idrottsgala i Borlänge den 20 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".