Miljönämndens beslut innebär att ishallen i Falun stängs 1 maj. Foto: Eva Rehnström
Miljönämndens beslut innebär att ishallen i Falun stängs 1 maj. Foto: Eva Rehnström

Arbetsmiljöverket har ögonen på ishallen i Falun

Arbetsmiljöverket: Man kanske måste göra en ny undersökning"
1:24 min

Ishallen i Falun stängs till våren för att den bedöms ohälsosam, men för de som jobbar i den fortsätter allt som vanligt. Falu kommun tycker att de tar sitt arbetsmiljöansvar men det krävs mer än så, enligt Arbetsmiljöverket.

– Det räcker inte bara med att säga att den är bra utan man måste göra något också, säger Paul Keenan, på Arbetsmiljöverket.

Man kan alltså inte bara säga att arbetsmiljön är bra utan det krävs mer bevis än så och det finns inte i nuläget. För trots att det gjorts flera renoveringar under året har inga nya mätningar utförts som bekräftar en bättre miljö för de anställda. Men Tomas Jons, chef på Trafik- och fritid tycker ändå att kommunen tar sitt arbetsmiljöansvar. 

Nu har Miljönämnden bestämt att hallen ska stängas till våren och det kan vara tillräckligt för att Arbetsmiljöverket ska agera på egen hand.

– Det skulle kunna vara så, säger Paul Keenan.

Några av Falu kommuns anställda blir sjuka av att vara på sitt arbete, är det okej?

– Nej, det tycker jag inte, avslutar Paul Keenan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".