Patrik Andersson (V) vill ha tydligare information kring vad pengarna ska användas till. Foto: Beatrice Åström/Sveriges Radio
Patrik Andersson (V) vill ha tydligare information kring vad pengarna ska användas till. Foto: Beatrice Åström/Sveriges Radio

Renoveringen av mögelangripna ishallen i Falun dröjer

Patrik Andersson (V): "Vi vill veta vad man ska göra för de här 150 miljonerna"
1:02 min

Det kommunala bolaget Lufab vill ha en utökad borgensram på 150 miljoner kronor, som bland annat ska gå till renovering av den mögelangripna ishallen. Men kommunfullmäktige fattade inte någon beslut om det under torsdagen. Flera partier, där i bland Vänsterpartiet, röstade för att ärendet skulle utredas mer.

Lufab vill öka sin borgensram från dagens 450 miljoner till 600 miljoner.

- Lufab har begärt en utökad borgensram på 150 miljoner kronor. Ishallen har man sagt skulle kosta 40 miljoner kronor ungefär, och det är inte 150 miljoner, säger Patrik Andersson från Vänsterpartiet och fortsätter:

- Vi vill få reda på vad man ska göra för de här 150 miljonerna, vilka investeringar tänker man göra? Den informationen har vi inte och då kan vi inte ta beslut, därför återremitterade vi.

Patrik Andersson tolkar det också som så att de investeringar på 40 miljoner kronor som man vill göra i ishallen endast går till tillfälliga lösningar, någonting han menar är problematiskt.

- Det finns mycket som pekar på att om fem-sex år så behöver man göra en jättestor investering ändå. Därför kan jag inte säga att vi kommer att säga ja nästa gång, för vi kanske måste göra en enda stor nyinvestering i stället för en reparation på 40 miljoner. Den informationen behöver vi också ta ställning till, och hur finansierar vi det hela?

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".