Ett Aviesflygplan på Mora flygplats. Avies flyger till Mora utan inblandning av Direktflyg. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg, Sveriges radio.
P4 DALARNA GRANSKAR: FLYGSÄKERHETEN

Svenska Direktflyg avbryter samarbete med Avies

Svenska Direktflyg, med säte i Borlänge, avbryter samarbetet med det estniska bolaget Avies på sträckan Sundsvall – Luleå. Det uppger Svenska Direktflyg i ett pressmeddelande.

Vi kommer tillsvidare att suspendera flygningarna helt och hållet på sträckan, säger Tezz Tordsdotter Ohlsson, på Svenska Direktflyg i pressmeddelandet.

– Avies har inte levt upp till sina åtaganden gällande regularitet och punktlighet, vilket allvarligt påverkat våra kunders förtroende för att flyga på linjen, fortsätter Tezz Torsdotter Ohlsson.

– Den senaste tidens turbulens har genererat i att merparten av de företag som flyger på sträckan har sagt upp sina avtal och väljer andra alternativa resvägar. Vi vill be om ursäkt till alla våra kunder för den uppkomna situationen och de olägenheter som vi orsakat de senaste månaderna. Flyget skall kännas säkert för våra kunder och gå på tid, avslutar Tezz.

Direktflyg samarbetar idag med två operatörer på linjenätet som består av Borlänge-Göteborg, Borlänge-Malmö, Örebro-Malmö, Sundsvall-Luleå, Östersund-Umeå, Östersund-Luleå, Umeå-Luleå.

– Då linjen mellan Sundsvall och Luleå är viktig för regionen och näringslivet hoppas vi att inom snar framtid ha en lösning på plats för fortsatt trafik, säger Frank Olofsson, VD på Sundsvall Timrå Airport.

Samtliga resenärer kommer att kontaktas under dagen för ombokning samt återbetalning av redan förköpta biljetter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".