Foto: Emil Holmgren.

Mora missade serieledningen

"Kan bättre"
2:31 min

Mora IK hade på fredagskvällen chansen att kliva upp i topp i hockeyallsvenskan. Men det blev förlust mot Karlskoga med 5-4 efter straffar och Mora är därmed kvar som tabelltvåa.

Att Mora trivs på bortaplan syntes verkligen i öppningen mot Karlskoga. Mora lekte hockey och skaffade sig en rättvis ledning med 2-0 under de första 20 minuterna. Daniel Hermansson och, enligt bloggaren MrMadhawk SHL-uppvaktade, Kevin Mitchell gjorde målen för ett, i det läget, med självförtroende fyllt Moralag.

Matchen tog en ny vändning i den andra perioden när Karlskoga på blott åtta (!) sekunder gjorde både 1-2 och 2-2. Det här gav ny nerv i matchen och fick Mora att darra till.

Målen gav Karlskoga energi och i mitten av den tredje perioden gick hemmalaget också upp i ledningen. Avslutningen blev händelserik. Mora klev upp i ledning 4-3 med tre minuter kvar av tredje perioden, innan Karlskoga strax efteråt kvitterade till 4-4. Alla de målen inom loppet av en minut.

Avgörandet kom på straffar, vilket betyder en poäng till Mora, som är en poäng bakom Vita Hästen i tabelltoppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".