Foto: Ted Stöffling.

Chockförlust för IBF Falun

IBF Falun bjöds på en riktig kalldusch när herrarnas SSL startade igen efter landslagsuppehållet. Det blev en pinsam storförlust mot nästjumbon AIK med hela 11-3.

Landslagsuppehållet verkade ha passat IBF Falun dåligt. Trots ledning efter den första perioden så var det trögt och kantigt totalt sett. När AIK väl kvitterade, en bit in i den andra perioden, hade Stockholmslaget bättre fart och gick också till pausledning med 4-2 efter 40 minuter.

IBF Falun fick starta den tredje perioden i boxplay och i det och under de följande minuterna gjorde AIK ytterligare tre mål och den "svarta kvällen" i Solna var ett faktum. Under den resterande speltiden seglade bara AIK ifrån i målprotokollet.

IBF Falun hade vid seger mot AIK klivit upp på andra plats i SSL-tabellen, men nu är laget kvar på fjärde plats med sina 17 poäng, tre färre än ledarlaget Linköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".