Ulf Berg och Anne Lie Stenberg, från Moderaterna i Dalarna, tycker att Anna Kinberg Batra ska bli ny partiledare. Foto: Stefan Ubbesen
1 av 2
Ulf Berg och Anne Lie Stenberg, från Moderaterna i Dalarna, tycker att Anna Kinberg Batra ska bli ny partiledare. Foto: Stefan Ubbesen
Anna Kinberg Batra. Foto: Henrik Montgomery/TT
2 av 2
Anna Kinberg Batra. Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderaterna i Dalarna vill se Anna Kinberg Batra som ny partiledare

Ulf Berg (M): "Hon är mer öppen"
1:14 min

Efter att Fredrik Reinfeldt meddelade att han kommer att sluta som partiledare för Moderaterna så har partiet sett sig om efter en efterträdare. Under måndagseftermiddagen meddelade ledningen för Moderaterna i Dalarna att de vill se Anna Kinberg Batra som ny partiledare.

- Vi tycker att det är en otroligt lämplig kandidat. Hon är otroligt ambitiös och har en väldigt stor kunskap, och vi tror att det är den typen av partiledare som måste finnas där, säger Ulf Berg, distriktsordförande för Moderaterna i Dalarna.

Vad har Anna Kinberg Batra som inte Fredrik Reinfeldt hade?

- Jag tror att Anna är öppnare i sitt ledarskap och jag tror också att hon kommer att se till att det verkligen blir fler som är delaktiga. Hon är mer öppen är min uppfattning, säger Ulf Berg.  

Är det vikigt med en kvinna som partiledare?

- Ja, det är viktigt tycker jag eftersom det bara har varit män tidigare. Anna är duktig och hon kan bli ännu mer duktig, säger Anne Lie Stenberg som också ingår i ledningen för Moderaternas daladistrikt.

Finns det någon strategi och taktik bakom att det är en kvinna?

- Nej, egentligen inte. Jag tycker att det är positivt, men det är ingenting som säger att det ska vara en kvinna, det går på kompetens, säger Anne Lie Stenberg.

Om Anna Kinberg Batra blir ny partiledare för Moderaterna avgörs på partiets extrastämma den 7 mars.

Dalamoderaterna beslutade också att föreslå att Carl-Oskar Bohlin, Borlänge, ska ingå i partistyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".