Arbetslös på Medborgarskolan. Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.

Goda chanser till jobb i hela Dalarna

"Har man bara rätt på fötterna så har man goda chanser till jobb"
1:14 min

Trots att näringslivet knappt har någon tillväxt får fler och fler jobb i Dalarna. Arbetsförmedlingens nya siffror visar att nästan 900 färre är arbetslösa idag än för ett år sedan.

– Det är väldigt stora volymer som har fått jobb, speciellt i Falun. Det säger Jan Sundqvist, som är utredare vid Arbetsförmedlingen i Dalarna.

9 000 personer söker just nu arbete i Dalarna, nästan tusen färre än för ett år sedan. Och Arbetsförmedlingen har vässat sitt sätt att samarbeta med företagen, säger Elisabet Fyhr, sektionschef vid Arbetsförmedlingen i Falun.

– Vi blir bättre på att ställa frågor, vad har du som arbetsgivare för behov, vad har du för möjligheter att anställa och vad kan du lägga för tid för att rekrytera. Och utifrån det försöker vi hjälpa till på ett annorlunda sätt. Vi har bättre kontakt med arbetsgivare och vi ställer rätt frågor.

Och Jan Sundqvist tror att arbetslösheten i Dalarna kommer att fortsätta nedåt de närmaste åren.

– Har man bara rätt på fötterna så har man också mycket goda chanser till jobb, i hela Dalarna egentligen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".