Dala Airport. Foto:Linda Zinderland
Svenska Direktflyg AB har sitt säte i Borlänge.
P4 DALARNA KOLLAR: FLYGSÄKERHETEN

Direktflyg avbryter samarbetet med Avies på ytterligare en sträcka

För bara några dagar sen avbröt Direktflyg samarbetet med Avies på sträckan Sundsvall-Luleå. Nu meddelar Direktflyg i ett pressmeddelande att dom även avbryter samarbetet på sträckan Åre/Östersund-Umeå. Här i länet flyger Avies till Mora, men utan inblandning av Direktflyg.

Nu avbryter Svenska Direktflyg, med säte i Borlänge, samarbetet med det kritiserade flygbolaget Avies på ytterligare en sträcka.

– Direktflyg väljer att göra denna förändring för att kunna erbjuda en pålitlig produkt till våra kunder som både vi och de kommer att kunna vara nöjda med och känna förtroende för, säger Tezz Tordsdotter Ohlsson, presstalesman på Direktflyg i pressmeddelandet.

Avies har inte levt upp till sina åtaganden gällande regularitet och punktlighet, vilket allvarligt påverkat våra kunders förtroende för att flyga på de linjer detta har berört, skriver Direktflyg i pressmeddelandet. Direktflyg har därför valt att helt säga upp samarbetet med Avies och istället ta in AIS Airlines på sträckan Östersund-Umeå-Luleå. AIS Airlines är ett holländskt flygbolag som redan flyger två av Direktflygs linjer utifrån Borlänge med god kvalitet och regularitet, skriver Direktflyg.

– Vi vill också passa på att be om ursäkt till våra kunder för den turbulenta period som varit på dessa linjer de senaste månaderna. Flyget skall kännas säkert för våra kunder och gå på tid, säger Tezz Tordsdotter Ohlsson, i pressmeddelandet.

Sen P4 Dalarna granskade flygsäkerheten hos Avies i början av sommaren har Svenska Transportstyreslen sagt att deras flygtillstånd bör dras in, och den sista tiden har flera av Avies flygplan fått flygförbud efter inspektioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".