Folkparken Skeer i Orsa. Bilden tagen i november 2014.
Skeer har visat sig vara ett svårsålt objekt. Efter två år på marknaden har inga seriösa spekulanter dykt upp, enligt ägaren Orsa Lokaler. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg

Folkparken Skeer i Orsa är inte längre till salu

"Vi ska försöka få lite fart på Skeer, och det finns en så kallad Skeergrupp där ett antal musiker, inklusive Kalle Moraeus, ingår"
1:13 min

Först vid nyår tar en centerstyrd allians över Orsa men redan nu har det börjat märkas att det blir maktskifte i kommunen. Till exempel dras nu försäljningen av folkparken Skeer tillbaka.

Det var för två år sedan, 2012, som politikerna i Orsa beslöt att sälja folkparken Skeer. Men beslutet togs med med endast tre rösters övervikt. Några som var emot en försäljning var centerpartisterna - som ju nu tar över makten i kommunen.

Även om det formellt sett lär krävas ett nytt politiskt beslut om att behålla folkparken, så har politikerna alltså låtit Orsa Lokaler förstå att försäljningen ska stoppas.

– Vi har fått en hint från Centerpartiet om att de vill ha Skeer kvar, och vi har tagit bort det från nätet nu, säger Arne Grahn, vd för det kommunala bolaget Orsa Lokaler, som äger Skeer.

Nu är tanken istället att utveckla verksamhet i folkparken.

– Det kan bli lite bilutställning, en del danstillfällen - ja, lite av varje.

Skälet till att Socialdemokraterna ville sälja Skeer var att den gick med flera hundra tusen kronor i förlust varje år. Men Arne Grahn tror att det är möjligt att få parken att gå runt. 

– Ja, den möjligheten finns absolut. Sen kanske det blir ett marginellt underskott den närmaste tiden i alla fall, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".