Minimackor med tonfisk och kapris. Foto: Sara Nyström
Minimackor med tonfisk och kapris. Foto: Sara Nyström

Minimackor med tonfisk och kapris

Varma mackor som passar till både mingel och mysmat i soffan. Det är kocken Sara Nyströms tips denna onsdag.

Ca. 16 st små

16 st skivor baguette (1 cm tjocka)

150 gr tonfisk (1 burk tonfisk i vatten)

100 gr färskost naturell

1 liten röd lök

3 msk kapris

2 msk hackad dill

1/2 tsk citronsaft

Salt och svartpeppar

Smör

Lagrad herrgårdsost till att täcka mackorna med.

Förvärm ugnen på 225 grader.
Finhacka rödlöken och kaprisen och blanda med tonfisken. Tillsätt sedan färskost, dill och smaksätt med citron, salt och svartpeppar. Lägg baguetteskivorna på en ugnsplåt och smöra den övre sidan på dem, lägg sedan på tonfiskröran och bred ut jämt.
Toppa sedan mackorna med ordentligt med ost och sätt in i ugnen i ca 12-15 min. Mimimackorna ska gratineras till en härlig gyllenbrun färg och sedan serveras med en fräsch sallad på ruccola/gurka och färsk dill.

Mer om Saras recept

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".