Vi startar P4 Dalarna bloggen
Selfie!
P4 DALARNA BLOGGAR

Anekdoter, reflektioner, berättelser och ett och annat tips

Nu kör vi igång P4 Dalarna-bloggen. En veckoblogg där flera av medarbetarna på P4 Dalarna delar med sig av allt från personliga reflektioner och händelser till arbetsrelaterade inlägg och politiska anekdoter. Helena Broström, digital redaktör, är först ut.

Vad skulle du vilja att vi tog upp i bloggen? Maila till p4dalarna@sverigesradio.se.

Blogg: Blogg kommer från engelskans blog, kortform av weblog från de engelska orden 'web' och 'log'.

Blogg: En webbjournal eller webbdagbok som innehåller periodiskt publicerade inlägg och/eller dagboksanteckningar på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen oftast är högst upp.

Indexeringstjänsten Technorati har sedan 2003 följt utvecklingen och uppskattar att det i mars 2007, skapades omkring 120 000 bloggar dagligen i världen. Två år senare, april 2009, beräknas ca 190 000 bloggar startas varje dag. Det blir mer och mer vanligt med bloggar *.

Där har du lite information om vad en blogg är. En blogg uppdateras vanligtvis varje dag, så därför tänker jag beskriva vår nya blogg som en vecko-blogg, alltså med uppdateringar varje vecka.

Här kommer flera av P4 Dalarnas medarbetare blogga, bland annat Hans-Olof Sundin, vår tillförordnade kanalchef som bland annat kommer blogga om politik och Sveriges Radios framtid.

Vår sportreporter Pelle Marklund skriver då och då om sportens värld, och själv kommer jag hoppa in och skriva om lite allt möjligt.

Lena-Maria Busk, Mattias Klefbeck, Sofia Svenblad, Gun Johansson-Holmgren och Mia Dalmans kommer också vara några av dem som kommer skriva i bloggen.

Så, varför drar vi igång en blogg då? Räcker det inte med radion i FM, webbsida, sidor på sociala medier och så vidare, varför ska vi blogga? Tja, för att vi kan skulle jag vilja säga. Och för att vi försöker vara på alla plattformar på så många olika sätt vi någonsin kan och mäktar med. För att det kan vara kul för dig att få komma innanför murarna på radiohuset, och för att du har möjlighet att komma med förslag på vad du skulle vilja läsa i bloggen.

Kommer du på något ämne som du tycker någon av oss borde skriva om, hör av dig till mig!

Psst: Jag skulle också vilja passa på att tipsa om en av våra mest besökta sidor här på sverigesradio.se, nämligen granskningen av nazismen i Dalarna. Den hittar du här:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=161&grupp=20927

*Källa: Wikipedia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".