Brylla-festivalens arrangörer Christer Carlsson och Fredrik Dersten. Foto: Sveriges Radio
Brylla-festivalens arrangörer Christer Carlsson och Fredrik Dersten. Foto: Sveriges Radio

Brylla vill minska utanförskap bland unga

Fredrik Dersten: "Både företag och privatpersoner vill engagera sig"
12 min

Fredrik Dersten och Christer Carlsson från den ideella föreningen Let' s Do It Now arrangerar gratisfestivalen Brylla sommaren 2015. Med olika gratisevenemang i länet vill de minska utanförskap bland barn och unga.

Den första Brylla-festivalen ägde rum år 2012. Sommaren 2015 kommer den tillbaka med mer av allt och ett tydligare budskap, säger Christer Carlsson och Fredrik Dersten som är upphovsmakarna till evenemanget.

Man vill fokusera på socioekonomiskt, etniskt och funktionsnedsatt utanförskap bland barn och unga, och det är många som vill engagera sig i projektet.

– Vi vill skapa ett levande, aktivt skyltfönster som jobbar med att visa den aktuella kommunens utbud av kommunal verksamhet, och vad studieförbunden och föreningslivet kan erbjuda barn och unga, säger Fredrik Dersten.

Idén föddes för några år sedan hos Fredrik som är ensamstående trebarnsfar. Och som sådan saknade han bland annat kostnadsfria aktiviteter för barnen.

2015 kommer det att bli fyra stycken Brylla-festivaler under juli och augusti. De kommer att äga rum i Falun, Borlänge, Smedjebacken och en ort till som ännu inte är inbokad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".