Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
1 av 2
Kvinnomisshandel. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
Sören Johansson och Johanna Trossholmen är rådgivare på Kris och våldsmottagningen för män. Foto:Lars Svan/Sveriges Radio.
2 av 2
Sören Johansson och Johanna Trossholmen är rådgivare på Kris och våldsmottagningen för män. Foto:Lars Svan/Sveriges Radio.

Ett slag är ett slag för mycket

Rådgivaren: "Ilskan kan komma på grund av vanmakt"
9:17 min

Idag är en särskild FN-dag för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor. Kris och våldsmottagningen för män tar emot ungefär 50 män varje år. De flesta vill ha hjälp med att ändra sitt eget beteende, säger Sören Gustafsson och Johanna Trossholmen, som är rådgivare på mottagningen.

Bor du Ludvika, Smedjebacken, Avesta, Säter, Falun eller Borlänge och behöver hjälp? Ring 023-831 50.

Ungefär ett samtal i veckan kommer in till Johanna Trossholmen och Sören Gustafsson som är rådgivare på Kris och våldsmottagningen för män.

De försöker hjälpa män som utövar våld och inte kan kontrollera sin ilska.

– De flesta som ringer utrycker väl någon form av aggressionsproblematik, att man har svårt att kontrollera sin ilska och humör, och att man önskar att komma till rätta med det, berättar Johanna Trossholmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".