Svetlana, Emilia och Almira. Foto: Lena-Maria Busk SR Dalarna
Svetlana Radic, Emilia och Almira Sabic. Foto: Lena-Maria Busk SR Dalarna

Väntar på att pappan ska få komma till Sverige

"Räcker inte att se honom på Skype"
1:17 min

Almira Sabic i Falun väntar, sedan nästan två år, på att få hit sin man från Serbien. Men beskedet från Migrationsverket dröjer. Hemma i lägenheten i Falun finns också parets fyra månader gamla dotter.

- Flickan behöver sin pappa här, inte bara se honom via Skype. säger Almira och tårarna rinner.

Almiras svärmor, Svetlana Radic, är också med hemma i lägenheten när vi pratar. För några år sedan hamnade Svetlana i mediefokus när poliser stormade in i hennes hem i Falun för att utvisa henne och hennes barn.

Senare kunde hon och familjen återvända till Sverige. När hennes vuxne son Marko sedan kom hit för att söka asyl träffade han Almira. Men Marko fick inte uppehållstillstånd och har fortfarande inte fått det. Förra året åkte Almira ner och hälsade på Marko. I somras föddes deras dotter.

Almira har haft massor av kontakt med Migrationsverket men får inga klara svar. Hon undrar och hon väntar.

- Jag tänker på det hela tiden, säger hon. Jag förstår inte varför han inte får komma hit. Jag drömmer om att vi ska få vara tillsammans alla tre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".