Per Magnell utanför baracken vid ishallen som nu är hans kontor. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg, sveriges radio.
Per Magnell utanför baracken som nu är hans kontor. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg, Sveriges radio.

Manifestation för ny ishall i Falun

"Det är ju ishockeyn vi lever för"
1:14 min

Idag vid klockan fyra kommer aktiva, föräldrar och andra engagerade kring ishockeyn i Falun samlas utanför Faluns kommunfullmäktigemöte för att kräva att politikerna tar beslut om att bygga en ny ishall. Ishallen på Lugnet stängs ju från och med måndag eftersom det är hälsofarligt att vara i den.

Per Magnell jobbar på kansliet åt Falu IF och ska vara med vid manifestationen.

– Jag hoppas att dom kommer ta ett beslut och att det blir en ny hall, annars är det stor risk att vi kommer få lägga ner alltihop här, säger han.

Per Magnell har sitt kontor i en blå barack utanför ishallen. Där har han fått sitta dom tre senaste säsongerna eftersom kontoret inne i hallen som han satt i tidigare hade mögel långt upp på väggen så han fick eksem berättar han.

På andra sidan vägen från Per Magnells barack ligger Lugnets skidstadion. Där har kommunen gjort investeringar på runt 300 miljoner kronor inför Skid-VM, och det känns lite konstigt i det här sammanhanget tycker Per Magnell.

– Dom måste ju göra det för dom har bestämt att vi ska ha VM, men det är ju synd att dom inte sköter det andra som finns här redan.

Kommunfullmäktige börjar klockan 13 idag, men manifestationen kommer hållas först vid klockan 16.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".