Carina Augustssons son Jonathan blir sjuk av att vistas i ishallen i Falun. Foto: Eva Rehnström/Sveriges Radio
Carina Augustssons son Jonathan blir sjuk av att vistas i ishallen i Falun. Foto: Eva Rehnström/Sveriges Radio

Hockeyförälder rasar mot Falu kommun

Carina Augustssons: "Riv, börja om från början"
8:15 min

De senaste sex åren så har Falu Kommun och Lufab lagt 30 miljoner kronor på ishallen på Lugnet. Trots det har den nu stängt igen för att den är i för dåligt skick för att vistas i. Carina Augustsson är hockeyförälder till Jonathan som spelat hockey i Falu IF sen han var liten men som nu blivit sjuk på grund av möglet i hallen.

- Jag tror ingen har förstått någonsin hur illa det varit ställt. Man tror att när man vistas i en lokal som hyrs ut till föreningar så är den okej, säger Carina Augustsson.

Vad är dina tankar om hur kommunen har skött det här?

- Jag är superbesviken, det är bara fokus på backhoppning och skidåkning i den här kommunen. Breddidrotter så som fotboll och ishockey, det finns ingen vilja att erbjuda barn och ungdomar den sysselsättningen i kommunen.

Nu har Lufab fått utökad borgensram, vilket innebär att man får låna mer pengar för att kanske renovera, riva eller bygga om. Vad hoppas du på?

- Riv, börja om från början. Det är enda chansen för min son att vara kvar i Falun, säger Carina Augustsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".