Dalecarlia Music Awards
1 av 2
Skärmdump från Dalecarlia Music Awards hemsida
Kaj Podgorski från BoomTown och Mikael Hyvärinen från Studiefrämjandet arrangerar Dalecarlian Music Awards. Foto: Erik Nilsson
2 av 2
Kaj Podgorski från BoomTown och Mikael Hyvärinen från Studiefrämjandet arrangerar Dalecarlian Music Awards. Foto: Erik Nilsson.

DMA:s projektledare: Inte klackarna i taket nu direkt

Kaj Podgorski, projektledare: "Det är beklämmande"
4:12 min

Musikgalan Dalecarlia Music Awards som startades tidigare i år kommer att läggas ner på grund av brist på kapital. Galan som skulle ha arrangerats i februari kommer därmed att ställas in. En sådan här gala kan aldrig stå på egna ben, säger projektledaren Kaj Podgorski.

I vintras var det festligt när den första upplagan av musikgalan Dalecarlia Music Awards - DMA - ägde rum på Galaxen i Borlänge. Många musiker i Dalarna fick ta emot priser och mingla - och flera artister spelade också under galan.

Men idag kom beskedet att DMA lägger ned. Brist på kapital gör att den planerade galan i februari 2015 ställs in.

– Jag har väl varit mentalt förberedd på det här, men det är klart att det inte är klackarna i taket nu, säger Kaj Podgorski, som var den drivande kraften bakom galan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".