Gudrun Schyman, FI, är positiv till ett extra val. Foto: Salam Abu-Iseifan/Sveriges Radio
Gudrun Schyman, FI, är positiv till ett extra val. Foto: Salam Abu-Iseifan/Sveriges Radio

Gudrun Schyman (FI) positiv till extra val

Gudrun Schyman (FI): "Vi ser det som en ny chans"
1:09 min

Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ, ser positivt på ett extra val till våren. Det berättade hon när hon i dag besökte Falun för att träffa partiets medlemsgrupper i Dalarna och Gävleborg.

- Vi ser det som en ny chans. Det tror vi är bra för vi gjorde ett så fantastiskt bra val förra gången. Vi kom väldigt nära fyra procents-spärren och många såg att det är fullt möjligt, det är inte omöjligt med ett nytt parti i riksdagen, säger Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt Initiativ.

Feministiskt initiativ, FI, hamnade precis på gränsen till att bli invalda till riksdagen i höstas. Det saknades 60 000 röster för att de skulle komma in. I samband med valet i höstas spekulerades det en hel del i om det skulle vara bortkastat att rösta på FI, och många tvekade att rösta på dem för att man var osäker på att de skulle komma in. Men det är inget som bekymrar Gudrun Schyman i dag.

- Den där tvekan tror jag kan bytas till en förvissningen den här gången, för det fattades inte så mycket. Vi har visat att det går. Vi var det parti som hade minst förutsättningar och resurser men gjorde störst politiskt avtryck av alla. Det gav nog många råg i ryggen, säger Gudrun Schyman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".