Spice. Foto: Johannes Rosendahl / Sveriges Radio.
1 av 2
Spice. Foto: Johannes Rosendahl / Sveriges Radio.
Per-Erik Rapp är rektor på NTI-gymnasiet i Falun. Foto: Kristian Åkergren/Sveriges Radio
2 av 2
Per-Erik Rapp är rektor på NTI-gymnasiet i Falun. Foto: Kristian Åkergren/Sveriges Radio

NTI-gymnasiet i Falun inför droginformation på schemat

Rektorn: "Eleverna själva ska få möjlighet att ta ställning mot droganvändning"
1:04 min

Nätdroger, och främst då Spice, har uppmärksammats på flera platser i landet och länet, och flera unga har avlidit eller skadats svårt att drogen. NTI-gymnasiet i Falun inför nu en antidrogpolicy i undervisningen för att på så sätt uppmärksamma eleverna om de faror som finns med narkotikan.

Eleverna själva ska få möjlighet att ta ställning mot droganvändning, säger Per-Erik Rapp, som är rektor på NTI-gymnasiet i centrala Falun.

Tanken är att den nya policyn mot droger ska involveras i klassrummet, men också på klass-och elevråd.

– Vi har har en nolltolerans mot droger. Det viktigaste är egentligen processen tycker jag, säger Per-Erik Rapp.

Hur menar du med processen?

– Det är viktigt att man diskuterar det här. Att man ser konsekvenser utav droganvändning. Därigenom får man också en större kunskap.

Policyn kommer införas under våren och kommer då vara framarbetad av både lärare och elever. Och trots att det vävs in i skolarbetet kommer det inte rubba den ordinarie undervisningen.

– Jag har varit i kontakt med några andra skolor. Jag ser helst att vi skapar ett nätverk runt den här frågan. Jag tycker att det här inte är ett skolproblem i första hand, utan ett samhällsproblem, säger Per-Erik Rapp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".