Två kvinnoöverfall i Leksand på kort tid

En kvinna har blivit brutalt attackerad och misshandlad när hon var ute och joggade i närheten av Sommarland. Det är det andra överfallet på kort tid i Leksand, skriver Dalarnas Tidningar.

Två kvinnor har på kort tid blivit attackerade av okända gärningsman i Leksandtrakten. Båda kvinnorna har fått ta emot upprepande slag mot ansiktet.

Den senaste överfallet skedde på fredagseftermiddagen när en kvinna var ute och joggade längs den slinga som går från ishallsområdet och bort mot Sommarland. En man springer ifatt kvinnan och släpar henne längs marken och slår mot ansiktet.

Mannen lämnade sedan platsen och kvinnan larmar polisen.

– Naturligtvis finns det all anledning att jämföra de båda händelserna, säger Elsie Andersson, jourhavande förundersökningsledare till Dalarnas tidning.

Det första överfallet inträffade för cirka en veckan sedan när en 16-årig flicka överfölls i Limhagen på lördagen. Hon kom ensam gående mellan Mariavägen och Täppgatan i Limhagen när hon blev attackerad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".