Kjell Björklund, Svensk Fastighetsförmedling
Kjell Björklund, Svensk Fastighetsförmedling. Foto: Salam Abu Iseifan.

Bostäder säljs redan innan den officiella visningen

Kjell Björklund: "Många spekulanter försöker komma före på visningen"
0:40 min

Det är ett stort tryck på bostäder i städer som Borlänge, Falun och Ludvika. Det leder till att bostäder som ligger ute för visning inte alltid finns kvar när den officiella visningen äger rum.

Borlänge och Falun är städer som har expanderat en hel del den senaste tiden. Speciellt Borlänge ses som en tillväxtkommun i och med handelscentrumet Norra Backa.

Trycket på bostäder har därför ökat, vilket har gjort att priserna har ökat alltmer. Efterfrågan är större än tillgången.

Det är så starkt tryck på visningarna att kunderna till och med börjat efterfråga att få se visningsobjektet för den officiella visningstiden.

– Detta är ett fenomen som är vanligt i storstäderna säger Kjell Björklund på Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge, och som börjat sprida sig till Borlänge, Falun och Ludvika.

Kjell Björklund säger också att eftersom det är bostadsbrist i Borlänge har det inneburit att priset på begagnade bostäder ökat igen. Men också att folk är villiga att flytta till gränskommunerna, vilket gör att priserna ökar även där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".