Tommy Salo (t.v.) och Kjell Kruse, Leksands IF. Foton: TT.
Tommy Salo (t.v.) och Kjell Kruse, Leksands IF. Foton: TT.

Tommy Salo och Leksands IF går skilda vägar

LIF:s ordförande Anders Holst: "Inget vi planerat för"
4:05 min

Under söndagseftermiddagen kom beskedet som skakar julefriden i Leksands IF. Sportchefen Tommy Salo lämnar, och anledningen är fortsatta samarbetssvårigheter med nye VD:n Kjell Kruse. 

Leksand meddelade under söndagseftermiddagen att Tommy Salo slutar som sportchef med omedelbar verkan. Sportchefsrollen tas istället tills vidare av Andreas Appelgren, som också ska fortsätta som huvudtränare. 

– Jag fick ett samtal från Tommy Salo under eftermiddagen, där han aviserar att han inte är nöjd med sin arbetssituation. Vi hade en diskussion som genast mynnade ut i att vi går skilda vägar, säger Leksands ordförande Anders Holst. 

Leksand har rest sig starkt från mardrömsstarten på säsongen, men är fortsatt sist i SHL-tabellen. Nu står klubben också utan en ordinarie lösning på den viktiga sportchefsposten. 

– Det här är inget som vi har planerat för, men vi kommer försöka hitta en permanent lösning så snart som möjligt, svarar Anders Holst. 

Tommy Salo har varit sportchef i Leksand sedan säsongen 2010/11 och blev hyllad av många efter att ha byggt upp det lag som tog LIF tillbaka till högsta serien våren 2013.

Salo sa upp sig själv i september efter samarbetsproblem med VD:n Kjell Kruse, men han kom den gången tillbaka efter ett krismöte med LIF-ledningen. Konflikten verkar ändå ha fortsatt med Kruse, och nu bryter alltså Leksands IF och Tommy Salo med varandra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".