Julius och Björn. Foto: SVT.

De får gå hela vägen hem till Orsa

Julius och Björn cyklade från Orsa till Uppsala för Musikhjälpens räkning och för kampen mot spridningen av hiv. De utlovade att om de fick in 250 000 kronor innan insamlingen stängde, skulle de vandra hela vägen hem igen.

Musikhjälpen slog i går rekord genom att samla in över 30 miljoner kronor i kampen mot HIV. Det togs många initiativ runtom i landet för att hjälpa till, bland annat av två killar från Orsa, Julius och Björn.

Tillsammans gick de ut i sociala medier och utlovade att cykla från Orsa till Uppsala om de fick in över 20 000 kronor, som därefter skulle doneras till Musikhjälpen. De fick snabbt in pengarna, så det var bara att hoppa upp på sadeln.

 Efter 26,5 svettiga mil i vinterkylan kom de fram till glasburen på Kärlekens torg i Uppsala sent i går kväll. Vid den tidpunkten var de uppe i över 123 000 kronor.

Väl på plats avslöjade de att de skulle gå hela vägen hem till Orsa om siffran steg till 250.000. En orealistisk tanke trodde det, men skenet bedrog. Drygt en halvtimme senare hade killarna även nått det målet.

– Ha en trevlig promenad hem, sa programledaren Kodjo Akolor när det kom fram att gränsen hade passerats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".