Andreas Grahn blev utfryst av sina chefer
Andreas Grahn blev utfryst av sina chefer. Foto: Eva Rehnström.
#landstingettystar

Han blev utsatt och utfryst av sina chefer på landstinget

Andreas: "Tar tid innan de psykiska såren läks"
1:07 min

På en av Landstinget Dalarnas förvaltningar har en femtedel av de som jobbar där antingen slutat eller omplacerats de sex senaste åren. Och orsaken - säger flera - är den dåliga arbetsmiljön. Jag blev utsatt och utfryst av vissa chefer, berättar Andreas Grahn, som jobbat på landstinget tidigare.

En av de som fick nog är Andreas Grahn, som slutade i våras.

– Jag kände att jag inte fick den uppskattningen som behövdes, från chefshåll, och att jag blev utsatt och utfryst av vissa chefer, berättar han.

Andreas är inte ensam om att berätta det här. Betydligt fler av de 93 personer som slutat på landstingsservice de senaste sex åren säger samma sak. Om chefer som trycker ner istället för att stötta.

Men förvaltningen är stor, cirka 450 personer som bland annat jobbar med städ, kost och transport.

Facket har genom åren också inlett flera arbetsmiljöutredningar, men med tanke på att anställda fortfarande slutar så är det väl tveksam vilket resultat det gett.

– Det är väldigt påfrestande att gå till arbetet och inte veta om man kommer bli påhoppad av en chef, säger Andreas Grahn.

Idag har han slutat på landstinget och har nytt jobb, och han mår mycket bättre, men:

– Det tar tid innan de psykiska såren har läkt också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".