Foto: David Magnusson/Scanpix
Foto: David Magnusson/Scanpix

Sagt på Facebook om #landstingettystar

P4 Dalarnas granskning om Landstinget Dalarna och deras utköp av obekväm personal och mobbning och trakasserier har fått spridning på sociala medier.

Så här skriver några på vår Facebooksida om detta:

Det vore väl ytterst märkligt om det inte köps ut folk ur en organisation med 8500 anställda när det sker på arbetsplatser med både 5, 10, 50 och flera hundra anställda. Jag skulle bli mer förvånad om det inte skedde på en arbetsplats med 8500 anställda. Känns inte som om 2-3 personer är representativa. Att folk slutar och byter jobb är inte heller konstigt oavsett arbetsplats. MEN ingen ska behöva känna sig mobbad eller utstött av en chef, det är däremot bedrövligt. Sedan är det ingen av oss som känner till hela bakgrunden i de enskilda fallen varvid det kan vara farligt att dra förhastade slutsatser eller generalisera utifrån uppgifter från en part.

Håller med Inga-Lill för en förvaltningsledning kan inte hålla på så här utan att ha stöd av högsta ledningen. Dessutom har ju landstingsledningens representanter suttit med i vissa förhandlingar gällande förlikningar. Så helt ovetande om vad som sker ute i organisationerna kan de inte vara.

Ytterst ansvarig för detta är högsta chefen på landstinget Dalarna, hon som har så hög lön för att hon har sånt ansvar. Vart fasen är det ansvaret nu, när medarbetare mår dåligt och har gjort så länge, vart fasen har hon att säga, det skulle jag vilja veta.

Jag förstår om vissa saker inte går att lösa, det finns människor som inte inser att de begår fel, men för den skull tycker jag att det låter mastigt att slösa bort så mycket skattepengar. Det går faktiskt att avskeda folk just pga samarbetssvårigheter utan att det kostar något alls, kanske cheferna ska gå en kurs i arbetsrätt, finns på Högskolan Dalarna, där får de ära sig både rättigheter och skyldigheter!

Sånt här gör mig så förbannad då tillvaron för sjuka svaga och människor med kronisk värk slås i spillror pga dålig sjukvård långa väntetider för att till slut bli utförsäkrade och hamna i utanförskap!

Inget nytt. Avesta lasarett i mitten på -90- talet, då avd stängdes o personal skulle reduceras.

Så mycket personal Landstinget Dalarna har slaktat under alla år Det är sjukt Hoppas någon gräver djupt och ställer alla chefer till svars.

Äntligen någon som undersöker detta. Har egen erfarenhet där allt sopades under mattan, vi fick inga frågor besvarade eller förklaringar. Pengarna bara rinner iväg från vården till sånt här. Bedrövligt!!!!

Äntligen..det är bedrövligt hur personal blir och blivit behandlad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".