En man städar i en sjukhuskorridor.
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
#landstingettystar

Kommunal: Inga stora brister på landstingsservice

Eva Sens: "Vissa saker kan förbättras, men det är inga stora brister, nej"
0:51 min

Många slutar på den förvaltning inom landstinget som sköter bland annat städ, kost och transport. Och orsaken - säger många - är dålig arbetsmiljö med dåliga chefer. Men enligt Eva Sens på fackförbundet Kommunal så är läget inte alls allvarligt.

– Visst finns det saker man kan förbättra i arbetsmiljöarbetet, det finns det på alla arbetsplatser. Men jag ser inte att det finns några stora brister på landstingsservice just nu, nej, säger Eva Sens.

Men det är inte den bilden vi får fram efter att vi har pratat med både anställda och före detta anställda. Tvärtom har arbetsmiljön stundtals varit väldigt dålig med både kollegor och chefer som tycker sig ha rätt att trycka ner andra.

Men facket har inga problem med att hantera vare sig det ena eller det andra, enligt Eva Sens.

– Det kan vara en chef och vi får lov att ta det lika väl som det är en medlem. Det kan vara två medlemmar som har problem, det är våran sak att ta i det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".