Johan Hedberg. Foto: Louis Lanzano/Scanpix.
Johan Hedberg. Foto: Louis Lanzano/Scanpix.

Johan Hedberg kritisk till Salos uppträdande

Johan Hedberg: "Salo satte sig själv framför föreningen"
5:45 min

Att Tommy Salo avgick som sportchef i Leksands IF för andra gången på kort tid, efter samarbetssvårigheter med VD Kjell Kruse, blev en stor nyhet i hockey-Sverige i helgen. Nu kritiserar styrelseledamoten och tidigare NHL-målvakten Johan Hedberg Tommy Salo för hans uppträdande.

Efter att Tommy Salo annonserat sin avgång som sportchef i Leksands IF letar man nu efter en ny. Och ett av namnen som kommit upp är styrelseledamoten och tidigare NHL-målvakten Johan Hedberg. Men han tackar nej.

Och i en intervju med P4 Dalarna kritiserar han nu Tommy Salos uppträdande.

– Vi anställde Kjell i somras och var väldigt imponerade av honom som person, han hade en gedigen bakgrund inom idrott och företagsledande. Fantastiskt bra jobb under hösten trots den extremt tuffa starten han fick. Kjell har visat sig enormt stark och jag kan inte acceptera de kraven som Tommy ställer att Kjell inte ska få ha insyn i Tommys jobb. Kjell var Tommys chef och har all rätt att veta vad han håller på med och sånt här ska hållas internt.

– Det här är petitesser som kunnat lösa på en fikarast.

Varför gick det inte att lösa?

– Tommy ställde ett ultimatum: det är jag eller Kjell. Och vi valde Kjell, säger Johan Hedberg.

Att han ställde er inför ett ultimatum, vad tänker du kring det?

– Det är tråkigt och det är att sätta sig själv framför föreningen. Ingen är större än föreningen Leksands IF, ingen person är större.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".