Gratäng på skinka och curry Foto: Sara Nyström
Gratäng på skinka och curry Foto: Sara Nyström

Barnfavorit i mellandagarna på rester från julskinkan

Dagen till ära kan det vara bra att få lite tips på vad man kan göra av de rester som blir över från julskinkan. P4 Dalarna Förmiddags kock har lagat något som passar liten som stor.

Gratäng på skinka och curry 

8-10 kalla kokta potatisar

8 skivor julskinka

2 bananer

2 dl creme fraiche

1 dl mjölk

1 msk curry 

Skär potatisarna i skivor och lägg hälften i ett lager i en ugnsform, strimla skinkan och lägg som ett lager över potatisarna.
Lägg sedan de sista potatisskivorna på toppen. Mosa sönder bananerna i en bunke med hjälp av en gaffel, tillsätt curryn, creme fraichen och mjölken och blanda om. Häll curryn över formen och grädda av i ugnen på 150 grader i 30 minuter.

Gott med lite broccoli och gurka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".