Foto: Lennart Nordenstein
Foto: Lennart Nordenstein

Fara för viltolyckor under jul- och nyårshelgen

Var extra försiktig i jultrafiken, uppmanar Jägarnas Riksförbund. Det finns alltid en fara för viltolyckor och var vaksam för vilt längs landets vägar.

 Jägarnas Riksförbund vill uppmana alla trafikanter på vägarna att ta det varsamt i jultrafiken.

– Det finns alltid en fara för viltolyckor och var vaksam för vilt längs landets vägar, säger Johan Boström, informations- och marknadsansvarig, Jägarnas Riksförbund.

Det är också viktigt att man tänker på att ställa ut en varningstriangel, för att markera olycksplatsen så att jägare hittar rätt plats om olyckan är framme.

Vid olycka ska man ringa 112 och anmäla den. Man är skyldig enligt lag att anmäla om olycka sker vid kollision med björn, varg, järv, lo, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn tillika att markera ut olycksplatsen.

– Vi vill uppmana trafikanterna att vara extra vaksamma då måna är ute på vägarna under jul och nyårshelgerna avslutar Johan Boström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".