Malin Lagergren, kulturchef på Landstinget Dalarna. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio
Malin Lagergren, kulturchef på Landstinget Dalarna. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio

Minskade bidrag till kulturen i Dalarna

Kulturchef: "Det blir kännbart"
0:56 min

Inför kommande budgetår visar det sig nu att statens kulturbudget kommer att minskas vad gäller anslagen till landet regionala kulturverksamheter. Enligt ett förslag från riksdagens kulturutskott blir det 34 miljoner kronor mindre, vilket förstås inte kommer att gå obemärkt förbi i Dalarna.

- Det blir kännbart. Vi kan inte riktigt se hur än, men generellt kan man säga att varje minskat bidrag påverkar kulturen på lång sikt. Det påverkar alla och ytterst påverkar det medborgarna, säger Malin Lagergren som är kulturchef vid Landstinget Dalarna.

Hon fortsätter:

- Vi i regionerna kan liksom inte göra vår röst hörd i Stockholm. Det är lättare för andra särintressen att göra det. Det man inte riktigt känner till och förstår är det lättare att ta bort. Det är inte kulturskymning men vi vill helt enkelt se till att vi kan anpassa kulturen i länet till vad medborgarna vill ha.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".