Syskonen Gauffins stuga dit "sambon" kom springande. Foto: Sara Lundin
1 av 3
Syskonen Gauffins stuga dit "sambon" kom springande. Foto: Sara Lundin.
Lars och Kerstin Gauffin samt katten Musse. Foto: Sara Lundin
2 av 3
Lars och Kerstin Gauffin samt katten Musse. Foto: Sara Lundin
Leif GW Persson på sitt kontor. Foto: Sara Lundin
3 av 3
Leif GW Persson på sitt kontor. Foto: Sara Lundin.

Dokumentär om fallet Linda Chen

Hör hela dokumentären här
97 min

32-åriga Linda Chen försvinner den 1 augusti 2009, åtta dagar innan hon ska stå brud i Stora Kopparbergs kyrka i Falun. Sju veckor senare hittas död i skogen mellan Falun och Rättvik.

Hör dokumentären om fallet Linda Chen i P4 Dalarna Förmiddag mellan 10:00-12:00.

 32-åriga Linda Chen försvinner den 1 augusti 2009, åtta dagar innan hon ska stå brud i Stora Kopparbergs kyrka i Falun. Hon skulle bara gå ut och träffa en vän, uppger hennes sambo, som själv bedriver ett aktivt sökande med hjälp av släkten och en sierska. Han vädjar om hjälp i tidningar och tv, men ingen har sett henne.

Sju veckor senare försvinner även sambon spårlöst.

Två dagar senare kommer han springande till en stuga vid riksväg 80 mellan Falun och Rättvik. Brännskadad och i bar överkropp. Han säger att två asiatiska män drogat honom och förvarat honom i bagageluckan på en bil. Och matat honom med gamla friterade räkor. Sextiofem timmar senare dumpas han, enligt egen uppgift, i skogen intill Linda Chens kropp.

I P3 dokumentär berättar vi historien om Linda och varför man inte kan döma någon för ett brott, när dödorsaken inte är fastställd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".