Floda Hembygdsförening vill skapa ett kulturhus
Ulf Engström är ordförande för Floda Hembygdsförening. Foto Sterfan Ubbesen

Kulturhusprojekt på gång i Dala Floda

"Från och för människor inte bara här i bygden"
0:58 min

Att bygga upp en kulturens mötesplats i byn och visa för omvärlden att det inte bara är i tätorterna som man kan bjuda på viktiga och spännande arrangemang, det är viktigt menar man i Floda Hembygdsförening.

Det här projektet är ännu i sin linda, men Ulf Engström som är ordförande i föreningen berättar att man nu arbetar för att skapa någonting som är deras eget.

– Personligen vill jag ju göra en diagonal från barn till medelålders och till äldre och att få erfarenheter från de här tre grupperna som vi sedan kan använda oss av i olika projekt som vi sedan kan visa upp.

Projekt som till exempel kan vara olika utställningar, musikarrangemang och berättarkvällar som då skulle ske i ett kulturhus, säger Ulf Engström, som menar att det här är viktigt:

– Det här skulle vara arrangemang från och för människor inte bara här i bygden utan också från hela länet och på sikt också från hela landet.

– Det är ju viktigt att visa upp att vi, och andra, kan göra intressanta projekt även ute på landsbygden och inte bara i de stora städerna, säger Engström.

Nu går projektet vidare med att Ulf Engström vill få idéer och uppslag från sina vänner i hembygdsföreningen och från andra Dala Floda-bor om vad dom tycker ska vara med i projektet.

– Sedan ska vi förstås också söka pengar från kommunen och från andra håll för att kunna förverkliga ett kulturhus, men det mesta av "grovarbetet" det kommer vi att göra själva, vilket ju är jätteviktigt för sammanhållningen i byn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".