innebandy mora falun
Foto: Ted Stöffling.

IBF-tjejerna avgjorde på övertid

"Kul att göra mål"
2:10 min

IBF Faluns innebandytjejer nosade på tre poäng i hemmamötet mot Täby. IBF Falun fick dock nöja sig med två poäng, efter seger med 6-5 på övertid.

Falutjejerna fick en smakstart på matchen när Hanna Lindgren lyckades få bollen i nät bakom Täby-målvakten i numerärt underläge. Perioden dominerades ändå av Täby, som också lyckades ta ledningen med 2-1 i slutskedet. MEN, det blev kvitterat sex sekunder före pausen (!) när Cim Sjölander på tennis förlängde in bollen i mål.

I den andra perioden tog det bara 14 sekunder innan Täby greppade ledningen på nytt. Sedan gick gästerna också ifrån till 4-2, innan Frida Lindgren med två mål, såg till att det var 4-4 inför den tredje perioden.

Falun tog också ledningen i början av den tredje perioden och därefter jagade Täby en kvittering. Den kom också med drygt fyra minuter kvar. Men Falun fick sista ordet, sedan Dragana Mrkcic prickat in det avgörande målet på övertid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".