Jimmy Jonsson har fått med sig många Morabor och andra med anknytning till orten som vill visa att de vill ha ett Mora som välkomnar alla människor. FOTO: FREDRIK LINDBLAD
Jimmy Jonsson, ordförande för Ett Mora för alla. Foto: Fredrik Lindblad

Manifestation i Mora för ökad trygghet

Jimmy Jonsson: "Människor känner sig otrygga"
1:00 min

Under lördagen hålls en ljusmanifestation i Mora för ökad trygghet i lokalsamhället. Initiativet står föreningen Ett Mora för alla bakom.

Anledningen till att manifestationen hålls är för att det är många som känner sig otrygga. Det säger Jimmy Jonsson som är ordförande för Ett Mora för alla.

– Vi har haft attacker mot moskéer och nu senast har det varit skjutningar i Paris. Människor känner sig otrygga och extremister och rasister använder den här otryggheten för att säga att vi människor inte kan leva tillsammans. Vi vill vara den positiva motsatsen och säga att det visst går!

Manifestationen börjar klockan 15:00 med att deltagarna vandrar från Fridhemsplan till Rosa huset.
På plats vid Rosa huset kommer det att hållas tal av både ordförande Jimmy Jonsson och prästen Karolina Pernling. Efter talen blir det fika och samtal om bland annat sammanhållning.

Jimmy Jonsson hoppas att manifestationen inte bara ska få privatpersoner att engagera sig i frågan om trygghet.

– Vi kräver också att politikerna i lokalsamhället ska ta den oron som finns på allvar, för trygghet ska vara ett av de mest prioriterade målen inom politiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".