Varg. Foto Scanpix
Foto: Scanpix.

Nu kommer reaktioner på beslutet att stoppa vargjakten

Sent igår stoppade Förvaltningsrätten licensjakten på varg som skulle ha inletts idag i Värmland och Örebro. Och under dagen har det kommit många reaktioner på det beslutet.

Det är allt mellan Centerpartiet i Dalarna på den politiska sidan och Naturskyddsföreningen på riksplanet. I Karlstad hålls en manifestation på torget där nu på eftermiddagen, och här i Dalarna pratar Jägareförbundet om att förtroendet för hela samhällssystemet riskerar att ifrågasättas.

De tycker det är "beklagligt att organisationer fortsätter att göra juridik av rovdjurspolitiken" och att organisationerna "visar noll förståelse för de människor som lever med vargen inpå husknuten".

Lantbrukarnas organisation LRF talar om "dumhetens seger över förnuftet. Det visar på samhällets oförmåga att hantera ett konkret problem för landsbygden".

Men det finns också de som välkomnar att vargjakten stoppats. På Twitter finns det ganska många sådana inlägg. Och Naturskyddsföreningen har gått ut med ett pressmeddelande där de skriver att de är lättade över beslutet att vargjakten stoppats. Hoppet lever för vargen, skriver de.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".