Carl-Johan Bergman är chefredaktör och ansvarig utgivare på Dalarnas Tidningar. Foto: Kristian Åkergren/Sveriges Radio.
Carl-Johan Bergman, ansvarig utgivare på DT, har fått tagit emot flera reaktioner på att lördagstidningen i pappersform försvinner. Foto: Kristian Åkergren/Sveriges Radio.

Ansvarig utgivare om utebliven lördagstidning på landsbygden

Carl-Johan Bergman: "Det är en gammal vän som försvinner"
1:06 min

600 prenumeranter på Dalarnas landsbygd har sedan årsskiftet blivit utan sin lördasgstidning. Den delas nu inte ut förrän efter helgen. Anledningen är att Posten valt att sluta dela ut på lördagar. Carl-Johan Bergman, ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar, menar därför att man tvingats göra denna förändring eftersom en fortsatt lördagsdistrubition skulle bli för dyr.

- Jag har fått några reaktioner och det handlar om att en gammal vän som försvinner, säger Carl-Johan Bergman och påpekar att det endast är ungefär en procent av det totala antalet prenumeranter som får sin lördagstidning först på måndagen.

Han framhåller att koncernen Mittmedias beslut enbart berör ett fåtal prenumeranter och menar att e-tidningen fortfarande kommer att komma ut på lördagar, även om pappersvarianten inte hamnar i brevlådan förrän två dagar senare.

E-tidningen har blädderljud men det går inte att skriva in några korsord i den - ett problem man just nu ser över, för att få den virituella kopian mer lik sin pappersförlagan. Men för den nyhetstörstige, hänvisar Carl-John Bergman till nätet.

- Pappersnyheterna som kommer med lördagstidningen kommer på måndagen, men sen är frågan vilket innehåll papperstidningen ens ska ha och hur den ska se ut i framtiden, säger Carl-Johan Bergman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".