Karta, Drevfjället
Karta, Drevfjället

Helikopter framme hos försvunna på fjället

Hans Nylund, fjällräddarna: "Försöker komma fram till mannen och det sker nog ganska snart"
1:19 min

Fjällräddningen har nu hittat den man och 11-åriga flicka som varit försvunna på Drevfjället sen igår eftermiddag. Fjällräddningen har fått visuell kontakt med de försvunna och man har lyckats landa med helikopter.

Tidigare idag kunde vi rapportera att de två personerna - en man med sin dotter - som sedan i går varit försvunna på Drevfjället under förmiddagen lyckades få kontakt med sin bror via mobiltelefon.

– Det var brodern till den försvunna pappan som kom i kontakt med honom. Så fick vi en platsangivelse och vi tror vi är väldigt nära den plats där de befinner sig, i området vid Drevsjön inte långt från norska gränsen, det sa Hans Nylund som är samordnare för fjällräddarna till Dalanytt tidigare idag.

Hur mår de?

– Jodå det låter bra, dottern var kvar i ett vindskydd och vi kommer naturligtvis använda helikopter för att så snabbt som möjligt kunna undersöka dem, berättade Nylund.

Och nu har man alltså fått visuell kontakt med de försvunna och helikoptern har lyckats landa.

Det var under gårdagseftermiddagen som mannen och dottern körde skoter längs norska gränsen men råkade fastna. Därefter ska de ha försökt röra sig vidare till fots.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".