Folk och Försvar i Sälen
Foto: TT.

Ung Pirat avlyssnade 100 personer under Folk och Försvar

Gustav Nipe, Ung Pirat: "Uppmärksamma vikten av ett säkrare internet"
0:55 min

Organisationen Ung Pirat avlyssnade ungefär 100 personers trafik på Internet under säkerhetskonferensen Folk och Försvar i Sälen. Politiker, journalister och myndighetspersoner finns bland de avlyssnade.

Ja Piratpartiets ungdomsförbund Ung Pirat har utfört en signalspaningsaktion på Folk och Försvars säkerhets- och försvarskonferens i Sälen. Det berättar de själva idag.

– Syftet har varit att uppmärksamma det säkerhetspolitiska etablissemanget på vikten av ett säkrare internet, säger förbundets ordförande Gustav Nipe.

En öppen trådlös internetaccesspunkt sattes upp. En mängd konferensdeltagare har därefter kopplat upp sig till internet via accesspunkten och surfat.

All trafik som skett via vårt trådlösa nätverk har loggats. Genom att ha tillgång till loggarna för internetaktiviteten kunde spanarna bland annat se vilka hemsidor som har besökts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".