Anders Helgesson. Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.
Anders Helgesson. Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.

Regissören till "Trevligt folk": En härlig dokumentär!

Anders Helgesson: "Man blir glad när man sett den"
7:08 min

Den 24 januari har filmen Trevligt Folk världspremiär på Göteborgs filmfestival. Filmen handlar om det somaliska bandylandslaget i Borlänge och skildrar det uppmärksammade laget och deras väg från träningsplanen i Borlänge till VM i Sibirien förra året. Det är en härlig, lättsam dokumentär, säger filmens regissörer Anders Helgesson.

– Det är en dokumentärfilm som kommer gå upp på bio. Det är en väldigt härlig, lättsam dokumentär, säger Anders Helgesson.

Allt startade som ett integrationsprojekt i Borlänge. Laget består bara av somalier som bor i Borlänge och laget anmäldes till bandy-VM i Sibirien i samma veva som laget startades och då ville duon Filip och Fredrik göra en film om dem.

– Förhoppningen är att så många som möjligt ser den här filmen för det är en film som är värd att se. Jag vill att så många som möjligt ska få ta del av de här underbara människorna i och kring det här laget. Det är en sådan bedrift de gjort tycker jag, säger Anders Helgesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".