Stina Nilsson i Tour de ski. Foto: TT
Stina Nilsson i Tour de ski. Foto: TT

Nilsson tvåa i VC-sprinten!

"Visar stabil nivå"
0:55 min

IFK Moras Stina Nilsson körde in på andra plats - tangerat personbästa - när det under lördagen handlade om sprint i Världscupen. Ingrid Flugstad Östberg från Norge vann tävlingen i estländska Otepää.

De båda Moraåkarna, Stina Nilsson och Emil Jönsson, imponerade i kvalet och var bäst av de svenska åkarna i dam- och herrklassen, Stina tvåa och Jönsson fyra.

Jönssons och Nilssons klubbkompis Johan Edin slutade 19:e i kvalet och gick också vidare. Det gjorde även FalunBorlänges Oskar Svensson via en 26:e plats.

I kvartsfinalen blev Stina tvåa, medan Emil vann sitt heat. Oskar Svensson räckte inte till i sitt heat, medan Johan Edin föll i sin kvartsfinal.

I semifinalen körde en avstannande Stina till sig finalplatsen genom att bli ohotad tvåa i sin semifinal, endast slagen av norskan Majken Falla.

Herrarnas semifinal med Emil Jönsson blev en jämn fight. Jönsson blev bara femma, sedan han fått en dålig position in på upploppet. Inget bra besked från Jönsson, som fortfarande letar efter VM-formen. Emil var ändå nöjd med kroppen, men missnöjd med väder och skidor.

Stina Nilsson var med i täten på damfinalen under hela loppet. Men på upploppet räckte inte krafterna till för en seger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".