Narkotika har hittats bland böckerna och observationer av knarkförsäljning har gjorts på biblioteket i Falun. .
1 av 2
Narkotika har hittats bland böckerna och observationer av knarkförsäljning har gjorts på biblioteket i Falun.

Knarkhandel på bibliotek i Falun

"Hittade fimpar som inte var från vanliga cigaretter i hyllorna"
3:13 min

Stadsbiblioteket i Falun har problem med knarklangning. Under vintern har både personal och besökare gjort fynd och iakttagit misstänkt narkotikaförsäljning i lokalerna.

– Dels har man hittat spår efter olika saker, och sedan är det allmänhet som har varit här som säger att de sett själva handeln också, berättar bibliotekarien Helena Sundstedt.

Fimpar som inte var vanliga cigaretter i bokhyllorna, misstänkt knarkgömma i ett toalettak, och observationer av varor som byter ägare. Det är del av det som personalen på biblioteket i Falun haft att ta hand om i vinter.

Varje gång något har hänt har man ringt polisen, som dock inte startat någon utredning då man ansett tipsen vara för vaga. Personalen är besviken, säger Helena Sundstedt.

– Det blir obehagligt för vi har ju barnfamiljer och annan allmänhet som är här och som ska bli utsatta, det är ju brott de håller på med. Och det känns konstigt att jobba i en sådan miljö. Vi vill ju inte ha det här i våra lokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".