Branden i Malung var anlagd säger polisen
1 av 2
Gunnar Persson, kriminalinspektör vid polisen i Malung. Foto Stefan Ubbesen
Storbranden i Malung var anlagd säger polisen
2 av 2
Brandplatsen i Malung, ett halvår senare. Foto Stefan Ubbesen

Senaste nytt om storbranden i Malung

Kriminalinspektören: "Branden var anlagd och vi rubricerar den som grov mordbrand."
1:00 min

Det har nu gått drygt ett halvår sen storbranden i de gamla garveriet när Malung centrum. En minst sagt dramatisk brand mitt under pågående dansbandsvecka, men en brand där, dessbättre, inga människor kom till skada.

Ända sen branden har polisen utrett den och det är Gunnar Persson, kriminalinspektör vid polisen i Malung som leder arbetet.

– Ja det vi vet genom teknisk undersökning är att branden faktiskt är anlagd, sen är det ju fortfarande så att vi plockar och hör vittnen, och det är fotfarande full pusselläggning och vi har idag inte någon misstänkt, säger Gunnar Persson.

Att polisen alltså kunnat konstatera att branden förra sommaren var anlagd gör att polisen ser det här som ett ytterst allvarligt brott.

– Som det ser ut idag så rubricerar vi det här som grov mordbrand för det fanns ju faktiskt människor inne i byggnaden när branden när branden pågick för fullt, säger Gunnar Persson och fortsätter

– Det är ju en av de största händelserna på många, många år här i Malung.

Ingen misstänkt ännu alltså såhär ett halvår efter branden, och polisen vill förstås att den som kan ha något att berätta från tiden för den ska kontakta polisen och berätta. Och ett är klart och det är att den här utredningen inte kommer att ta slut ännu på lång tid.

– Nej, så mycket som jag och vi har lagt ned i arbete hittills gör att utredningen den kommer att knalla på ännu ett tag, säger Gunnar Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".