Petter Northug i Beitostölen. Foto: Terje Pedersen / TT
Foto: TT

Petter Northug kan petas från sprintlaget i VM

Petter Northug riskerar att petas från det norska sprintlaget i Falu-VM. Sprinttränaren Arild Monsen kräver att Petter kvalificerar sig via norska mästerskapen imorgon.

Den norske skidåkaren Petter Northug måste åka sprint i norska mästerskapen för att komma med i sprintlaget vid VM i Falun. Det skriver den norska tidningen Adresseavisen på sin hemsida.

Efter att Petters lillebror Tomas Northug på ett imponerande sätt vann helgens världscupsprint i Otepää, Estland är det sju åkare som slåss om de fyra platserna.

Sprinten på NM nu på fredag är det sista uttagningsloppet. Enligt Adresseavisen är det dock fortfarande osäkert om Petter Northug kommer att åka då. Han är för tillfället på höghöjdsläger i Italien. Tanken är att Petter ska åka två distanser på NM, men kretsen kring honom vill inte säga vilka.

Men det norska skidlandslagets sprinttränare Arild Monsen ställer ett ultimatum.

– Vi har haft en dialog med Petter om detta och jag har gjort klart att om han ska vara med i sprinten i Falun så måste han åka sprinten på NM, säger han till adressa.no.

Han säger också att han vid ett möte med bland andra Petter redan i augusti förklarade vilka lopp som skulle bli utslagsgivande för laguttagningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".