Parkeringsautomat
Foto: Scanpix.

Nu måste kommunanställda i Falun börja betala p-avgift

Anette Ivarsson: "Dåligt att vi ska betala för att åka till våra jobb!"
0:33 min

Från första februari måste alla kommunanställda själva betala sina parkeringsavgifter om de tar bilen till jobbet. Dåligt av Falu kommun, säger Anette Ivarsson som jobbar i hemtjänsten. Det är ingen hög avgift, säger Elisabeth Florman på Falu kommun.

Det är ett flera år gammalt beslut i kommunstyrelsen som nu börjar gälla: att kommunanställda alltså måste börja betala sin parkeringsavgifter om de tar bilen till jobbet.

– Det är dåligt av Falu kommun att vi ska betala för att åka till våra jobb. Det blir ungefär 2 700 kronor på ett år, säger Anette Ivarsson som jobbar i hemtjänsten, och en av dem som är upprörda och som dessutom har skrivit på en protestlista.

Men Elisabeth Florman, administrativ chef för serviceförvaltningen på Falu kommun försvarar parkeringsavgifterna.

– Min enda kommentar är att det inte är en hög avgift, säger hon.

Vad är argumentet då?

– Det är att det inte längre är lämpligt att erbjuda subventionerade parkeringsplatser eftersom det här är en beskattningsbar förmån, säger Elisabeth Florman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".