Kenneth Sandberg, Huvudskyddsombud på Keolis vill stoppa trafiken vid Knutpunkten om inget görs. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio.
Kenneth Sandberg, Huvudskyddsombud på Keolis vill stoppa trafiken vid Knutpunkten om inget görs. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio.

Huvudskyddsombud kritisk efter busskaos vid Knutpunkten

Skyddsombudet: "Väntar ett par dagar, annars sätter jag stopp"
0:55 min

I morse blev det busskaos vid nya Knutpunkten i Falun, detta efter att kommunen plockat ner en väjningsskylt. Nu kräver Kenneth Sundberg, huvudskyddsombud vid Keolis, att något görs åt situationen.

- Jag har kört buss i 27 år och Knutpunkten är bra på sitt vis, men det är in- och utfarten som vi har problem med, säger Kenneth Sundberg.

Det var just vid in- och utfarten till den nya knutpunkten som en bil krockade med en av bussarna i tisdags. Kenneth Sundberg på Keolis menar att kommunen efter det valde att plocka ner den väjningspliktsskylt som precis satts upp – men som nu, i sin frånvaro, orsakat ännu mer kaos.

Bilar släpper inte in bussarna till Knutpunkten, vilket lett sådan stress för chaufförerna att huvudskyddsombudet vid Keolis nu kräver svar från kommunen – annars dirigerar han om trafiken till en säkrare gata.

- Jag tycker kommunen kan kontakta mig eller företaget som kör här om vad de kommer göra åt situationen. Jag väntar ett par dagar, annars slår jag stopp på det här, säger Kenneth Sandberg och menar att trafiken då kommer omdirigeras till Trotzgatan ovanför Knutpunkten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".