Post- och telestyrelsen har kontaktat Telia om ADSL. FOTO:Joakim Ståhl / SvD / TT
Post- och telestyrelsen har kontaktat Telia om ADSL. FOTO:Joakim Ståhl / SvD / TT

PTS kräver svar om nedläggning av ADSL-stationer

Post- och telestyrelsen, PTS, har nu tagit kontakt med Telia, som äger företaget Quadracom och som avser att stänga ner runt 70 ADSL-stationer till sommaren i Dalarna.

Dalanytt har tidigare rapporterat om nedläggningen av de ADSL-stationerna som försörjer flera hushåll ute på glesbygden med internet. Kritiken har sedan dess vuxit över hur stationerna bara kan släckas ner på så kort tid. Och nu reagerar även PTS, Post- och telestyrelsen mot beslutet.

I en skrivelse till Telia så undrar myndigheten om hur nedläggningen av stationerna kommer att påverka tillgången till bland annat fast telefoni, men också vilka alternativ som finns för de boende ute på glesbygden.

– Vi kan inte hindra Telia från att göra förändringar i sitt eget nät. Däremot är det förstås viktigt för oss att säkerställa att alla kan ringa och använda internet, skriver Anna Wikström, chef för enheten för konsumenträttigheter på PTS, i ett pressmeddelande.

PTS kräver svar senast den 11 februari.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".