Hans Olsson. Foto: Alessandro Trovati/TT
Hans Olsson. Foto: Alessandro Trovati/TT

Hans Olsson missar VM

Hans Olsson missar VM i Vail/Beaver Creek. Ryggskadan stoppar Olsson från att kunna kvala in till mästerskapen i helgen, det säger landslagstränaren Tomas Karlsson till expressen.se.

Hans Olssons ryggskada som han ådrog sig under torsdagens träning i Kitzbühel gör att han missar helgens tävlingar - och därmed också chansen att kvala in till VM.

– Det tåget går nu. Han skulle ha gjort någonting här i morgon (lördag). Sen är det inte säkert att han hade kunnat åka VM även om han hade gjort resultaten här, säger landslagstränaren Tomas Karlsson till expressen.se.

30-åringen fick ryggen undersökt under fredagen och enligt landslagsläkaren är det en skada som Olsson dragits med under en längre tid.

– Han har ett problem med diskarna i ländryggen och de har fått sig en smäll igen. Han är på behandling i Innsbruck nu. Men det är ingen dramatiskt. När 105 kilo Olsson landar blir det irriterat i ryggen. Han har levt med det här och det kommer han få leva med, säger Tomas Karlsson till expressen.se.

VM i Vail och Beaver Creek inleds 3 februari. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".