Mora IKs klubbdirektör Peter Hermodsson.
Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson. Foto: Stefan Ubbesen.

MIK:s klubbdirektör om avtalet: "Maffiametoder"

"Tyvärr så avgörs det inte sportsligt längre"
5:19 min

Klubbar och supportrar i både HockeyAllsvenskan och SHL har riktat stark kritik mot det nya avtalet inom svensk hockey. Så även Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson. 

– Intentionen är bra med de ekonomiska kraven. Men när det gäller arenakravet kör man i diket totalt, säger Peter Hermodsson. 

Avtalet som har tecknats mellan Svenska hockeyförbundet och SHL innebär bland annat krav på att alla SHL-klubbar måste ha en arena som tar in 5000 åskådare, varav 3500 sittande – redan till hösten. Det ställer till problem för flera av de allsvenska klubbarna som i år annars har stor sportslig möjlighet att ta steget upp till högsta serien. 

– Det finns inte många lag som klarar av att bygga om det redan till hösten. Det blir att man slår undan fötterna helt för de mindre orterna och klubbarna, och det är väl det som är syftet också... 

– Jag undrar om det håller rent lagligt att få göra en sån här grej, jag har väldigt svårt att se hur man ska kunna få igenom en sån här sak. Vi har gått in i en säsong med vissa förutsättningar, men nu är det sex eller sju klubbar som inte har möjlighet att spela i SHL. Tyvärr verkar det sportsliga inte avgöra längre, avslutar Hermodsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".